Vi har åpent hver dag fra 09 - 18:00

Hva er Hado Sport


Hiroshi Fukuda, grunnlegger og administrerende direktør i meleap Inc., drømte om å kaste hadoken som i tegneserier og på TV. Denne lidenskapen hadde han helt til HADO ble realisert som en sport i 2014. I dag kan spillere ta på hodemonterte AR briller og armbåndsensorer, for å kaste energiballer og skjold på en bane i den virkelige verden, som ved magi.

HADO AR Sport er opprinnelig fra Japan, og blir stadig mer populær i utlandet.  Tyskland og England er noen av landene som har startet opp med denne sporten og september-21 var det arrangert EM i Tyrkia.

HADO Sport ligner på kanonball, men i AR format. AR står for Augmented Reality, ofte kalt utvidet virkelighet på norsk. Her erstatter man ikke alle synsinntrykk, men legger et lag med digitalt tilleggsinnhold oppå et bilde, gjerne levert direkte fra et kamera.

Spillet kan spilles med 1-6 spillere, der 3 personer danner 1 lag. Spillerne må være i bevegelse, og skuddene ser man kun via brillene man bruker. For å spille Hado AR Sport, trenges et område på 10X6m og tilgang til internett. Dette konseptet fungerer like godt ute som inne, så lenge det er fint vær.

Sporten passer for alle aldersgrupper.